Eestlased hakkavad Hiinast rongiga kaupa tooma (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarong.
Kaubarong. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiinlaste nn uue siiditee projekt ja raudteetoetused on jõudnud ka esimese Eesti ettevõtteni, mis hakkab korraldama regulaarset kaubarongiühendust Hiinaga.

Hiinast hakkab kaupa vedama tuntud logistikaettevõtja Marko Lastiku firma GTS Express, mis varem tegutses Freselle Logisticsi nime all, ning selle tütarettevõte GTS Rail, vahendab Äripäev.

«Sõlmitud raudteelepingu siht on laiem kui Eesti, kuid seni avamata võimalused laienevad nüüdseks ka Eesti e-kaubanduse ettevõtetele ja logistikasektorile,» rääkis Lastik. 

GTSi Hiina koostööparner on Xian International Inland Port Multimodal Transportation Co, mille soov on suurendada kaubavahetust Eesti, aga ka ülejäänud Euroopa Liiduga.

Projekt on sisuliselt Hiina valitsuse nn uue siiditee programmi (OBOR) toomine Eestisse ning lepingu järgi nõustus Hiina enda subsiidiume laiendama ka Eesti liinile.

Loe lähemalt Äripäevast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles