Lähiaja suurimas altkäemaksuskandaalis kinni peetud ärimehed jäid riigile 80 000 eurot võlgu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi töötajad võtsid ulatuslikult altkäemaksu.
Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi töötajad võtsid ulatuslikult altkäemaksu. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) bussihanke korruptsioonijuhtumis algatatud kriminaalasjas kahtlustuse saanud ärimehed Kaspar Keelmann ja Taavi Koplimäe on tüürinud ühe ettevõtte pankroti äärele ja jätnud riigile maksudena tasumata ligi 80 000 eurot.

Lisaks käib Koplimäe firma kohut ettevõttega, kellele jättis teenuse eest tasumata, ent keeldub kaupa ka tagastamast, kirjutab ERR uudised.

TLT-le alates 2012. aastast kasutatud busse müünud KTK Tehnika OÜ kuulub Taavi Koplimäele. Tal on õnnestunud võita suisa 14 TLT korraldatud bussihanget, kokku mahus kuni neli miljonit eurot.

Nüüd uurib neid hankeid korruptsioonikahtluse tõttu prokuratuur, kes näeb ettevõttel seost ka Kaspar Keelmanni ja TLTs garaažide asejuhatajana töötanud Jaanus Vingiga, kes arvatavalt tegelikud niiditõmbajad olid.

3. aprillil pidas keskkriminaalpolitsei kinni TLT juhatuse liikme Alar Urmi, bussiliiklusteenistuse direktori Andres Herkeli (tegemist on tuntud poliitiku Andres Herkeli nimekaimuga), bussiremonditöökodade juhi Hannes Erbseni ning bussiremonditöökodade asejuhi Jaanus Vingi.

Viimaste aastate üks suurimaid altkäemaksu-uurimisi algas eelmisel suvel. Keskkriminaalpolitsei korruptsioonianalüüs näitas, et Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) riigihankeid võidab enamasti üks väike ühemehefirma.

Olukorra lähemal vaatamisel hakkas uurijaile silma, et mitmed linnatranspordiasutuses töötavad inimesed elavad oma ametlike sissetulekutega võrreldes jõukamat elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles