Helsingit ootab rekordiline kruiisilaevade suvi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Helsingi sadamas
Kruiisilaev Helsingi sadamas Foto: SCANPIX SWEDEN / REUTERS

Ajal, mil põhjapoolsed sihtkohad muutuvad suvistel kruiisireisidel järjest populaarsemaks, peatutakse järjest tihedamini ka Helsingi sadamas. Nii peaks eesolev suvi purustama kõik senised kruiisilaevade külastuste rekordid.

Linna turismibüroo sõnul ootab sellel suvel Helsingi sadamat ees kõige tegusam kruiisilaevade suvi, vahendab Yle. Suveperiood algab juba homme, kui Helsingi sadamat külastab viietärni kruiisilaev MS Hanseatic.

Selle suve kõige tihedam päev on 2. juuli, kui Helsingit külastab kuus kruiisilaeva, mis kokku toovad põhjanaabri pealinna 10 000 kruiisituristi. Mullu suvel jõudis Helsingi peaaegu poole miljoni kruiisituristi piirini. Kokku külastas mullu suvel 266 kruiisilaeva, mis tõi linna 478 000 kruiisikülastajat. 

«Kruiisiturismis on olnud väga suur tõus,» rääkis turismibüroo juht Laura Aalto. «Helsingi on rahvusvaheliste külastajate silmis hetkel väga atraktiivne. Seda oli näha juba eelmisel suvel, kui tõusis hüppeliselt välisturistide ööbimiste arv.»

Kuigi kuriisituristid tavaliselt Helsingis ööd ei veeda, jätavad nad igaüks keskmiselt 64 eurot linna. Mullu jäeti niiviisi Helsingisse 32 miljonit eurot.

Kõigi prognooside kohaselt peaks see suvi tooma 13 protsenti rohkem kruiisilaevu, kui mullu, mis tegi juba niigi kõigi aegade rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles