Eksminister Ivari Padar hakkab alkoholi müüma (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige, Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar asutas kuu aega tagasi ettevõtte, mis hakkab Eestis šampanjat müüma.

«Lätist tooma ei hakka,» naeris Padar esimese hooga, vihjates viimastel aastatel hoogustunud Läti piirikaubandusele. «Aga tõepoolest selline firma on olemas. Sisuliselt tegeleb sellega muidugi minu abikaasa (endine advokatuur kantsler Kristel Voltenberg-toim), tema poolt on aktiivsus, tema tegeleb šampanjaasjadega juba mõnda aega,» rääkis Padar tõtlikult.

Märtsi keskpaigas loodud ChampChamber OÜ eesmärk on hakata Prantsusmaalt kvaliteetset šampanjat tooma ja seda Eesti suurematele kauplustekettidele ning meelelahutusasutustele edasi müüma. Ettevõtte asutaja, omanik ja juhatuse esimees on ainuisikuliselt Ivari Padar.

«See on selline väike perefirma. Ma tean, et see pole mingi uus asi. Maaletoojaid ja tegutsejaid on palju. Aga see on siiski valdkond, mis pakub meile kirge ja huvi,» selgitas poliitik.

Kui suurelt äritegevus ette võetakse? «Ütleme nii, et äri eesmärk on teenida kasumit,» ütles Padar. «Samas latt väga kõrgel praegu ei ole. Oleme juba sellises eas inimesed, et meil on huvitav uute väljakutsetega tegeleda. See on väga huvitava seltskonna ja pikkade traditsioonidega valdkond,» selgitas sotsiaaldemokraat.

Padari jaoks pole alkoholikaupmeheks hakkamine mingi täiesti uus asi. «Ma olen kunagi olnud Eesti Vabariigi suurim veini hulgimüüja. Olen tegelikult terve teadliku elu tegelenud toidu- ja joogivaldkonnas,» rääkis Padar, kes möödunud sajandi lõpus töötas HT Hulgi peadirektorina ning paar aastat hiljem laevafirma Tallink Duty Free nõunikuna.

«Selle praeguse äri nimi ongi minu põllumajanduslike huvide edasiarendamine,» ütles Padar naerdes. 

Eelmisel kümnendil pikalt sotside esimees olnud Ivari Padar oli aastatel 1999-2002 ja 2014-2015 Eesti põllumajandusminister. Aastatel 2007-2009 töötas ta rahandusministrina. Praegu on Padar Euroopa Parlamendi liige. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles