Vene firmad küsisid sanktsioonide tõttu 100 miljardit rubla riigiabi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa
Venemaa Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

USA sanktsioonidest mõjutatud Vene firmad on küsinud 100 miljardi rubla ehk 1,3 miljardi euro ulatuses likviidsusabi, ütles Vene rahandusminister Anton Siluanov.

«Mitte väikese summa, umbes 100 miljardit,» ütles Siluanov esmaspäeval vastusena ajakirjanike küsimusele, kui palju sanktsioonidest mõjutatud ettevõtted abi on küsinud.

«Hulk ettevõtteid on küsinud likviidsusabi. Arvan, et Promsvjazbank saab abi pakkuda. Abi võib pakkuda eelfinantseerimise näol,» ütles minister, tuues näitena, et ümbertöötlemistasusid saaks ettevõtetele maksta eelnevalt ning need saaks vajadusel antud raha kasutada.

Samuti saaks tema sõnul abi pakkuda ostes sanktsioonide alla sattunud firmade tooteid, näiteks busse või sõidukeid. «Näiteks on Oleg Deripaska GAZ Group, mida saame nõudlusega aidata,» sõnas Siluanov. Ta lisas, et praegu ei näe rahandusministeerium vajadust suurendada eelarvekulutusi ning kaalutakse kaudseid toetamise meetodeid.

«Me ei kaalu raha andmist. Eelkõige peaks abi olema suunatud töötajatele, sest valitsus on loomulikult mures tööhõive ja palkade pärast,» ütles Siluanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles