Graafik: Baltika taandareng jätkub (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Baltmani tehas.
Baltika Baltmani tehas. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Ehkki Baltika esitleb ennast glamuurse trendika ettevõttena ja mida see ilmselt ongi, siis finantstulemustest selgub, et kümme aastat tagasi alanud taandareng jätkub.

Baltika teatas neljapäeval, et esimese kvartali kahjum kasvas 67 protsenti ühe miljoni euroni, käive kahanes neli protsenti 10,3 miljoni euroni. Viimati oli Baltika kahjum nii suur 2015. aasta neljandas kvartalis.

Majandusaruandes kahjumi järsu kasvu kohta mingit selgitust ei toodud. Käibe kahanemise põhjuseks nimetati läbi aegade nõrgim veebruari müük, mille põhjustas eelkõige kliendikülastuste oluline langus ja seda eriti Leedu turul.

Baltika on üks vähestest tuntud ettevõtetest, kes pole finantskriisist toibunud tänaseni. Viimasest kümnest aastast on ettevõte saanud kahjumit tervelt kuuel ning eelmise aasta kasum, 58 000 eurot, oli marginaalne.

Kui vaadata Baltika esimeste kvartalite majandustulemusi, siis kasumis pole rõivamüüja esimeses kvartalis olnud juba 11 aastat. Viimati suutis Baltika esimeses kvartalis kasumit teenida 2007. aastal.

Mis puutub kvartalite käibeid, siin toimub juba üle kümne aasta kestnud tagasikäik. Nii väike oli Baltika kvartalikäive viimati 13 aastat tagasi 2005. aasta alguses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles