Haapsalu raudtee omanik andis riigi kohtusse (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 20 aasta Haapsalu raudtee omanikuks olnud ning eile selle tammile rajatud terviserajal seisnud ettevõtja Aarne Taal tahab, et jõuaks läbirääkimistes riigiga õiglase hinnani.
Üle 20 aasta Haapsalu raudtee omanikuks olnud ning eile selle tammile rajatud terviserajal seisnud ettevõtja Aarne Taal tahab, et jõuaks läbirääkimistes riigiga õiglase hinnani. Foto: Mihkel Maripuu

Kui veel napilt aasta aega tagasi lubas Haapsalu raudtee idee elustanud majandus- ja taristuminister Kadri Simson (Keskerakond), et selle taastamise käigus ostetakse praeguselt omanikult tagasi ka raudteetamm, siis nüüd on ministeeriumi meelemuutus sundinud selle omaniku kohtust abi otsima.

«Nüüd niisugune käitumine, et Eesti Raudtee või tema nõuandjad leiavad, et võtame eraomaniku käest raudtee tagasi – see ei ole ju väärikas käitumine,» nentis Haapsalu raudteetammi omanik Aarne Taal (79). Tõsiste läbirääkimisteni raudteetammi hinna osas ta enda kinnitusel ministeeriumiga ei jõudnudki.

Lõppeva nädala kolmapäeval esitas ta oma ettevõtte OÜ Taavi nimel Tallinna halduskohtusse kaebuse, millega palub tühistada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi selle aasta 19. märtsi otsuse, kus ministeerium keeldus andmast hoonestusõigust ettevõtte omanduses olevale Riisipere-Haapsalu raudteetammile. 

Taal meenutab, kuidas ta 1997. aastal ostis raudtee küll 5200 krooni (332 euro) eest, kuid võttis sellega ka kohustuse teha sellesse esimese kolme aasta jooksul investeeringuid 591 000 krooni (37 771 euro) ulatuses. «See oli niisugune tehing, kus ma maksin selle eest kõvasti peale,» märkis ettevõtja, kes tegi investeeringu juba esimese aasta jooksul ära.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles