Eesti firma uus teenus aitab ennetada serveripargi põlenguid (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serveripark.
Serveripark. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Telekomifirma Levikom toob turule teenuse, mis võimaldab ettevõtetel teostada temperatuuri, suitsu ja niiskuse seiret serveriruumides ja saada teavitusi ülekuumenemiste, põlengute ja veelekete korral. Teenus aitab ennetada või märkimisväärses ulatuses vähendada seadmete riketest tekkida võivaid kahjusid.

Seireteenus toimib Levikomi avalikus asjade interneti võrgus NORAnet ning selle rakendus baseerub Levikomi IoT ärirakenduste platvormil NORA-X. See võimaldab ettevõtetel teostada temperatuuri, suitsu ja niiskuse seiret enda serveriruumides, tuvastada näitajate kõrvalekaldeid ja saada vastavaid teavitusi erinevate sõnumite kujul, ütles Levikomi juht Peep Põldsam.

Teenus aitab avastada serveriruumis olevate seadmete (serverid, toite- ja varutoiteseadmed, jahutus ja küte jmt) riketest tekkida võivaid ülekuumenemisi ja põlenguid, samuti veelekkeid ja -avariisid ning seeläbi ennetada või märkimisväärses ulatuses vähendada õnnetustest tekkida võivaid otseseid ja kaudseid kahjusid.

Leikom paigaldab teenusega liitunud kliendi serveriruumi 1-2 sensorit, mis mõõdavad vajalikke parameetreid ning edastavad signaalid üle NORAnet võrgu vastavasse pilverakendusse. «Kasutatavad sensorid ei vaja võrgu- ega toiteühendust, vaid toimivad akutoitel aastaid ning on raadioside vahendusel ühenduses otse NORAnet võrguga. Uue tehnoloogia tõttu on algsed väljaminekud ja teenuse kasutamise kulud kliendile väga madalad ning kasutuselevõtt kiire ja lihtne,» kirjeldas Levikomi asjade interneti ärisuuna juht Ove Tüksammel.

Teenus NORA-X Server Room saab olema lähiajal saadaval kõikides Eesti suuremates linnades ja maakonnakeskustes. Vajadusel paigaldab Levikom täiendava tugijaama kliendi asukohta.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles