Simson: hiidlased ütlesid aasta tagasi, et nii head praamiühendust pole neil varem olnud (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles teel kohtumisele Hiiumaa omavalitsusjuhtidega, et hiidlased on varem öelnud, et nii head praamiühendust pole neil mandriga olnud, Rukki kanalis pole aga teha muud, kui seda regulaarselt süvendada.

Rukki kanalis on probleem Simsoni selgitusel see, et hoovused toovad mingi aja tagant setteid kanalisse tagasi.

«Minu teada paremat lahendust ei ole välja töötatud, kui see, et kanalit tuleb regulaarselt üle ühe aasta süvendada, st pinnas tuleb välja tõsta,» lausus Simson ja lisas, et kui seda varem mingil ajal tehtud ei ole, siis on laevad ikka olnud kanali läbimisega hädas.

«Olen selle teemaga päris põhjalikult töötanud ja minu jaoks oli ka näiteks Eesti Looduse 2010 ilmunud artikkel, mis ütles, et küll on jama, laevad jäävad kanalis põhjapidi kinni, silmiavardav,» rääkis minister.

Aasta tagasi Tiiut ristides ütles tollane maavanem Simsoni sõnul, et nii head praamiühendust pole neil mandriga varem olnud, aga neil oli suur mure, et iga päev ei sõida Sõru-Triigi liinil laev. Sellele murele leiti kiiresti lahendus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles