LHV müüb Leedu järelmaksufirma teisele Eesti pangale

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbank.
Inbank. Foto: Erik Prozes

LHV Group müüb Leedu järelmaksufirma UAB Mokilizingase 15 miljoni euro eest teisele Eesti pangale Inbank ASile.

LHV Group omab UAB Mokilizingas aktsiatest 50 protsenti +1 aktsia, kuid tehingu on heaks kiitnud ka ülejäänud aktsiaid omav UAB Inovatyvūs prekybos sprendimai. LHV-le kuuluvate aktsiate väärtuseks on 7,5 miljonit eurot.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu ütles, et Mokilizingas on hästi toimiv ja kasumlik ettevõte, kuid käesoleva pakkumise aktsepteerimisel lähtusime LHV strateegilise nägemuse muutusest.

«Eesti koduturu kõrval on meie peamine fookus suunatud finantstehnoloogia ettevõtete teenindamisele Londonis. Inbanki näol on tegemist väikefinantseerimist pakkuva pangaga, kes oma fokuseeritud tooteportfelli ja laienemise strateegiaga on suuteline Mokilizingases senisest enam väärtust looma,» märkis ta.

Inbanki nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul on ettevõtte ostmine järgmine samm panga rahvusvahelise kasvu strateegia elluviimisel. «Tehing annab meile hästi toimiva ja kasumliku järelmaksuäri Leedus, aga ka võimekuse teenindada partnerkaupmehi, kelle tegevus haarab kõiki Balti riike. Mokilizingas on hästi juhitud ja märkimisväärse kasvupotentsiaaliga ettevõte, mis sobib hästi Inbanki ärimudeliga,» ütles Põldoja.

Mokilizingas UAB on Leedu turul juhtiv tarbijafinantseerimise toodete pakkuja, omades järelmaksuvaldkonnas ligi 40 protsendi suuruse turuosaga teist positsiooni. Ettevõttel on Leedus üle 2000 partneri, ligi 250 tuhat klienti ja üle 100 tuhande aktiivse lepingu. Lisaks Leedule teenindab Mokilizingas strateegilisi partnerettevõtteid ka Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles