Noore Siilatsi jõhker üürivõte sai kohtus tagasilöögi (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Siilats koos poeg Keith Siilatsiga.
Viktor Siilats koos poeg Keith Siilatsiga. Foto: Viktor Burkivski

Suurärimees Viktor Siilatsi poja, noore ettevõtja Keith Siilatsi katsed üürnik päevapealt välja tõsta panid riigikohtu täpsemalt selgitama, kuidas saavad omanikud üldse ühepoolselt üüri tõsta.

Siilatsile kuuluv Fonamis OÜ ostis 2016. aastal Riigimetsa Majandamise Keskuselt (RMK) Hiiumaal mereäärse kordoni, kus praegu tegutseb Paadi talu puhkemaja, kirjutab Äripäev.  

Hoones kolm aastat tähtajatu üürilepingu alusel elanud ja iga kuu 160 eurot üüri maksnud Carolin Kadaja sai teate, et tema leping on üles öeldud ja edaspidi tuleks üüri maksta 1900 eurot kuus.

Kadaja andis seepeale kohtusse nii üürilepingu katkestamise kui ka üüri tõstmise teate, kuna ta polnud nõus väitega, nagu oleks ta seal allüürnikke pidanud, ega sellega, nagu oleks ta salaja teinud ümberehitusi või takistanud uuel omanikul objekti külastada.

Lisaks edastas Siilatsi ettevõte vaid nädal pärast valduse saamist Kadajale pea 1100-eurose üüriarve, kuigi üüri poleks ka nõustumise korral saanud tõsta enne ühe kuu möödumist.

Kuidas asi jõudis riigikohtusse, loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles