Tallinna Vee dividende ähvardab oluline vähenemine

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Vesi 2011. aasta aktsionäride üldkoosolek.
AS Tallinna Vesi 2011. aasta aktsionäride üldkoosolek. Foto: Liis Treimann.

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith märkis täna firma aktsionäride üldkoosolekul, et juhul kui ettevõttel puudub võimalus veetariife tõsta, vähenevad ka ettevõtte poolt makstavad dividendid.


Plenderleithi sõnul kahjustab konkurentsiameti poolt kasutatav veetariifide arvestamise metoodika Tallinna Vee aktsionäride huve.

Ta lisas, et kui veefirmal puudub võimalus veetariife tõsta, vähenevad ka AS Tallinna Vesi poolt makstavad dividendid aastas umbes 50 protsendi võrra.

Samuti väheneks sel juhul ettevõtte väärtus umbes 90 miljoni euro võrra.

«Te panete oma raha ettevõttesse, kuid nüüd rikutakse ühepoolset teie kui investorite õigusi.

Teie raskelt teenitud säästud kaovad,» märkis Plenderleith.

Konkurentsiamet on varem teatanud, et ei kinnitanud AS Tallinna Vesi taotlust tõsta veetariife, kuna peab ettevõtte tulukust põhjendamatult suureks.

Plenderleith ütles täna, et ASi Tallinna Vesi reaalne tulukus investeeritud kapitalilt moodustas aastatel 2001-2010 6,5 protsenti.

Veefirma juhi kinnitusel on see kooskõlas rahvusvaheliste standarditega ning on isegi väiksem kui näiteks Suurbritannias, Hollandis ja Iirimaal.

Samas on Tallinna Vee erainvestorite rahavoo sisemine tulukusmäär aastani 2010 olnud 1,6 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles