Riigikogu ei toetanud alkoholiaktsiisi langetamist (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko 1000 Market alkopood Eesti-Läti piiril.
Alko 1000 Market alkopood Eesti-Läti piiril. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu lükkas neljapäevasel istungil tagasi Reformierakonna eelnõu, mille eesmärk oli langetada lahja alkoholi aktsiisimäärad möödunud aasta veebruarikuu tasemele.

Eelnõu algatajad tõid seletuskirjas välja, et lahja alkoholi aktsiisimäärade kiire tõstmise tõttu on suurenenud piirikaubandus ja asendustarbimine ning kahjustada saanud Eesti tootjad, kaubandus ja maksulaekumine, teatas riigikogu.

Seletuskirja järgi oli eelnõu eesmärk vähendada piirikaubandust, vältida maksutulude olulist vähenemist, parandada ettevõtete konkurentsivõimet ja arvestada rahvatervise aspektiga.

Eelnõu algatajate esindaja Aivar Sõerd tõi esile rahandusministeeriumi värske kevadprognoosi, mille järgi on oodata piirikaubanduse kasvu. Tema sõnul pole põhjust arvata, et olukord iseenesest laheneb.

Rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin andis ülevaate komisjoni istungitel arutatust. Ta märkis, et arutelude tulemusel otsustas komisjon eelnõu mitte toetada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles