RB Rail kuulutas välja Tallinn-Rapla raudteelõigu projekteerimise hanke

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic. Pilt on illustratiivne.
Rail Baltic. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kolme Balti riigi ühisettevõte RB RAIL AS kuulutas välja Rail Baltica Tallinn-Rapla lõigu raudtee projekteerimise hanke ja Ramygala-Leedu-Läti riigipiir lõikude raudtee projekteerimise ja autorijärelevalve hanked.

Hanked viiakse läbi Eesti Vabariigi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Leedu Vabariigi Transpordi- ja Kommunikatsiooniministeeriumi nimel. Mõlema hanke pakkumuste esitamiste tähtaeg on 15. mai 2018, teatas RB Rail.

«Kõigis kolmes Balti riigis on Rail Baltica projekt jõudnud projekteerimisfaasi. On hea meel teatada, et uue projekteerimishanke sisu on ligikaudu 50 km raudteeliini rajamine Eestis, sealhulgas Muuga lõik, ning 92 km Leedu raudteeliinist, sealhulgas Panevežyse jaam,» ütles ASi RB RAIL tehniline juht Mart Nielsen.

«Mainitud lõikudes projekteerime Eestis 10 silda, 11 maanteeviadukti, 6 raudteeviadukti, 4 ökodukti, 46 truupi ning 3 reisijate terminali möödasõiduteedega. Leedus projekteerime 3 silda, 14 maanteeviadukti, 20 raudteeviadukti, 4 ökodukti, 87 truupi ja kaks möödasõiduteedega jaama,” lisas Nielsen.

Hankemenetlused koosnevad kahest etapist: esiteks kandidaatide valimine, kes kutsutakse esitama pakkumust konkursi teises etapis ja teiseks valitud kandidaatide pakkumuste hindamine ning lepingupartneri valimine. Üksikasjalik teave hangitavate teenuste ulatuse kohta antakse konkursi esimeses etapis kvalifitseerunud kandidaatidele.

Hangete eesmärk on teostada uuel standardse rööpmelaiusega kaherööpmelise elektrifitseeritud reisijate- ja kaubaveo kiirraudtee Rail Baltica Tallinn-Rapla ning Ramygala – Leedu-Läti riigipiir lõikudel muldkeha, pealisehitise ning seotud tsiviilrajatiste ehitusprojekt, samuti ehitusaegne autorijärelevalve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles