Tesla Model 3 tehas sattus võimude uurimise alla

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tesla tehas californias Fremontis
tesla tehas californias Fremontis Foto: Jim Tanner/REUTERS/SCANPIX

California osariigi võimud korraldasid teisipäeval inspektsiooni Tesla Fremonti tehasesse, seoses väidetava süstemaatilise tööohutusnõuete eiramise ja terve hulga tööõnnetustega.

Esmaspäeval avaldas väljaanne Reveal, et Fremonti tehas on jätnud raporteerimata mitmed tööõnnetused ja märkinud need oma paberimajanduses töötajate isiklikust tervislikust seisundist tulenevateks terviseriketeks, vahendab CNN.

Tesla eitas oma blogis kategooriliselt kõiki süüdistusi ja nimetas Reveali ekstremistlikuks organisatsiooniks, mis töötab ametiühingute heaks, kelle plaaniks on luua süstemaatiline Tesla-vastane valeinfo kampaania. Nimelt on üritanud mõned Fremonti tehase töötajad luua ametiühingut.

Viimase viie aasta jooksul on avatud Tesla suhtes 20 uurimist, millest osad on toonud autotootjale kaela trahvid. Tesla ise väidab, et õnnetuste arv on hoopis vähenenud ligemale poole võrra pärast seda, kui tehas läks General Motorsi käest nende kätte.

USA seaduse järgi peavad ettevõtted raporteerima tööõnnetustest kaheksa tunni jooksul. Nüüd hakkavad võimud uurima, kas Tesla on pidanud sellest seadusest ikkagi nõutaval määral kinni.

Tesla üritab saavutada juuni lõpuks tootmistempot 6000 Model 3 nädalas. Ettevõtte juht Elon Musk teatas teisipäeval, et eesmärgi saavutamiseks hakkab Fremonti tehas töötama nüüd ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles