Luminori digitaliseerimise programmi asub juhtima Indrek Heinloo

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Heinloo
Indrek Heinloo Foto: Luminor

Luminor teatas, et Indrek Heinloo hakkab juhtima programmi, mis keskendub tehnoloogilise platvormi uuendamisele ning ajakohaste digilahenduste väljatöötamisele. 

«Luminor on pank, mis on spetsiaalselt loodud Eesti, Läti, Leedu ettevõtete ja tegusate inimeste jaoks. Meie plaan on kujuneda lähiaastatel täisdigitaalseks finantsteenuste osutajaks. Mul on väga hea meel, et Luminori eesmärkide elluviimisel liitub meiega Indrek Heinloo, kellel on äristrateegiate kujundamises ja juurutamises pikaaegne ja mitmekülgne kogemus,» märkis Luminor Group AB tegevjuht Erkki Raasuke pressiteates.

Heinloo töötas varem muuhulgas Ühendkuningriigi ühe olulisima panga, Royal Bank of Scotlandi, reformikava väljatöötamise ja elluviimise toetamine pärast 2008. aasta majanduskriisi. Toona tegutses ta McKinsey & Company ridades.

Veel on Heinloo nõustanud panku Aafrika riikides ja töötanud ka Aafrika suurimas e-kaubandusettevõttes Jumia Group, kus juhtis logistikatehnoloogia platvormi. Samuti on ta töötanud Lääne-Aafrika suurimas transiitlogistikaettevõttes GMT Nigeria, kus juhtis ettevõtte peadirektorina ümberkorraldusi Nigeeria majanduskriisile järgnenud olukorras.

«Pangandussektori suurimaks väljakutseks täna on konservatiivsest ning toote- ja teenusekesksest lähenemisest loobumine ning liikumine klientide vajadusi maksimaalselt arvestavate innovaatiliste lahendusteni. Luminor on seda tegemas,» märkis Heinloo.

Tema sõnul tuleb Luminori moderniseerimise protsessiga sarnaseid väljakutseid ette Baltikumi turul väga harva: «Mul on hea meel, et ta saan oma rahvusvahelist kogemust kasutada koduturul väärtuse loomiseks,» ütles Heinloo.

«Luminor on viimaste kuude jooksul suutnud värvata väga tugeva meeskonna, kes on juba aktiivselt panga uuendustega tööle hakanud, ning otsime jätkuvalt ka uusi tugevaid inimesi. Minu rolliks on juhtida muudatuste elluviimist ja koordineerida panga üksuste vahelist tööd selliselt, et liiguksime järjekindlalt oma eesmärkide suunas ning rakendaksime selleks sobivamaid ressursse,» lisas ta.

Heinloo on omandanud bakalaureusekraadi Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis Riias ning magistrikraadi Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles