Tallinna börsi tabas tehniline rike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval oli kauplemine Tallinna börsil tehniliste probleemide tõttu häiritud, aktsiaturul toimus kauplemine vaid 50 minuti jooksul.

Nasdaq Tallinna kommunikatsiooni- ja turundusjuht Ott Raidla ütles BNS-ile, et vaatamata tavapärasest tunduvalt lühemale kauplemisperioodile tehti Tallinna börsil siiski mõningad tehingud. Tehingute arv tema sõnul väga suur ei olnud. Seoses tehniliste probleemidega ei ole praegu kuvatud kauplemisinfot Nasdaq Balti börside veebilehel.

Suure tõenäosusega on neljapäeval börsil tavapärane kauplemispäev – rikke põhjus on Rootsis asuvates serverites ning töö vigade likvideermiseks veel käib. «Mingid vead veel on, kuid loodame, et homme toimib kõik juba normaalselt,» märkis Raidla.

Pärast terve päeva kestnud tehnilisi probleeme algas Eesti aja järgi kell 15.10 Tallinna börsi aktsiaturul kauplemine, võlakirjadega kauplemine taastus kell 14.00.

Kolmapäeval olid tehniliste probleemide tõttu enamiku kauplemispäevast suletud Nasdaq Põhja- ja Baltimaade börsid.

«Rootsis ühes andmekeskuses oli tuletõrjealarm, mis teadmata põhjustel läks tööle. Sellest tulenevalt on tugevad ühildumise probleemid tugisüsteemides,» ütles Raidla. «Kuna Baltikum on kõik samas kauplemissüsteemis Põhjamaadega, siis ei saanud käima minna ka meie börs,» lisas ta.

Tõrge puudutas Kopenhaageni, Helsingi, Reykjavíki, Riia, Stockholmi, Tallinna ja Vilniuse börse. Ainsa Põhjamaa aktsiaturuna jäi avatuks Oslo OBX, mis ei ole Nasdaqi osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles