Tootmishüsteerias Tesla tehas hakkab nüüd tööle ööpäevaringselt

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tesla tehas californias Fremontis
tesla tehas californias Fremontis Foto: Jim Tanner/REUTERS/SCANPIX

Elon Musk ütles meedia kätte sattunud e-kirjas, et Tesla Model 3 tehas Fremontis hakkab nüüdsest töötama ööpäevaringselt, et pidada sammu tootmisgraafikuga.

Muski saadetud kirja järgi peab ettevõte suutma juuni lõpuks toota 6000 Model 3 nädalas, mida on tuhande võrra rohkem varem seatud 5000 sihtmärgist. 5000 autot nädalas ei jätaks Muski sõnul ettevõttele lihtsalt mitte vähimatki majanduslikku eksimisruumi.

Selleks, et panna Fremonti tehas ööpäevaringselt käima, peatatakse tehases kolmeks kuni viieks päevaks töö ja viiakse masinate peal läbi vastavad uuendused. Maikuuga peaks tehas suutma plaanide järgi valmistada 3000 - 4000 Model 3 nädalas.

Tesla palkab ühtlasi e-kirja järgi sadu uusi tehasetöötajaid, et luua täiendavaid vahetusi. «Palun kutsuge kõik tuttavad tööle, kes vastavad Tesla nõudmistele,» kirjutas Musk. Samuti kavatseb ta enda sõnul kärpida ettevõtte kulutusi «nii palju, kui vähegi võimalik» ja vabaneda kõigest, mis pole ettevõttele kriitiliselt oluline.

Töötajate aja optimeerimiseks palub Musk vähendata igasuguste koosolekute arvu ja ühtlasi vähendada muuhulgas ka ülemustega konsulteerimist, soovitades hoopis lähtuda «iseenda kainest mõistusest.»

Kas Tesla suudab sellise pöörase töötempo ja kiirustamise käigus hoida ka kvaliteeti, on muidugi küsitav.

Vahepeal on jõudnud Fremonti tehasest meediasse aga kuulujutte, et ettevõte vaikib maha liinitööliste tööõnnetusi ning eelistab kiirust ja efektiivsust töötajate tervisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles