Veel üks pahandus viiks Aabi trellide taha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab teatas tagasiastumisest.
Riigihalduse minister Jaak Aab teatas tagasiastumisest. Foto: Liis Treimann

Kui jääknähtudega autoroolist tabatud riigihalduse minister Jaak Aab peaks veel kord liikluseeskirja rikkumisega vahele jääma, siis võib teda oodata šokivangistus.

Teatavasti astus minister Jaak Aab eile tagasi, kuna ta ületas enam kui kuu aega tagasi autoga 24 km/h kiirust ja tema alkoholisisaldus veres oli 0,05 mg/l rohkem kui seadus lubab, kirjutab Äripäev

Kui selline asi juhtub esimest korda, siis on karistuseks rahatrahv. Aabil aga võeti kuuks ajaks juhiluba ära, sest ta ei rikkunud liikluseeskirja esimest korda.

Tartu patrullitalituse juht Alvar Pähkel ütles Äripäevale, et antud juhul võttis uurija arvesse mehe varasemat liikluskäitumist ning leidis, et kuna varasem kehtiv karistus kiiruseületamise eest ei ole oodatud mõju avaldanud ning juht pani toime uue rikkumise, tuleb talle rahalise karistuse asemel määrata karmim karistus. 

«Kui seegi tulemust ei anna, järgneb reeglina juba šokivangistus ehk politsei taotleb kohtult karistuseks aresti,» lisas ta. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles