SEB ja Omniva koostöös valmib Baltikumi ajakohaseim logistikakeskus

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 22.12.2017. 
Jõulueelne melu Omniva sorteerimiskeskuses. Postipakid.
Foto: Jaanus Lensment/Eesti Meedia
Tallinn. 22.12.2017. Jõulueelne melu Omniva sorteerimiskeskuses. Postipakid. Foto: Jaanus Lensment/Eesti Meedia Foto: Jaanus Lensment/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

SEB ja Omniva sõlmisid lepingud, millega pank võimaldab logistikaettevõttele investeerimis- ja arvelduslaenu vastavalt kümne ja viie miljoni euro väärtuses. Laenuga finantseerib SEB Omniva ajakohase logistikakeskuse ehitust, mille kogumaksumus koos sorteerimistehnoloogiaga saab olema 17,2 miljonit eurot.

SEB ettevõtete panganduse juht Artjom Sokolov ütleb, et e-kaubandus  kasvab nii globaalselt kui Eestis aina kiiremini ning see muudab jaekaubanduse ärimudeleid kardinaalselt. «Aina rohkem ostab Eesti tarbija kaupa nii kohalikest kui piiritagustest e-poodidest ja see kaup vajab kiiret sorteerimist ja tellijani kohale viimist. SEB Pangal on hea meel toetada Baltimaade ühte juhtivat ja ambitsioonikat logistikaettevõtet Omnivat tema kasvustrateegia elluviimisel,» lisas ta.

Omniva juhatuse liikme Jaan Sildami sõnul on uue logistikakeskuse ehitus ettevõtte IT-süsteemide arenduse ning Baltikumi pakiautomaadivõrgustiku laiendamise  kõrval üks Omniva lähiaja suurtest investeeringutest. «Meil on hea meel, et oleme koos SEBga leidnud väga hea lahenduse selle investeeringu elluviimiseks,» ütles Sildam.  

Rae valda kavandatav logistikakeskus aitab Omnival senisest tõhusamalt sorteerida pakke ja kirju ning parandada ja kiirendada seeläbi oma teenust. Selle aasta sügisel valmiva logistikakeskuse südameks saab olema tipptasemel sorteerimisliin, mis suudab jaotada tänase 30 asemel koguni 400 eri mahutisse ning seda kõike kolm korda kiiremini. Logistikakeskus laiub 13 000 ruutmeetril, sealhulgas võimaldab 70-ruutmeetrine krunt ka vajadusel tulevikus laieneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles