Uute sõiduautode müük on vähenenud

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: TNS/Chicago Tribune/TNS/Sipa USA

Märtsis vähenes Euroopa Liidu riikides uute sõiduautode turg 5,3 protsendi võrra, kuid püsib kolme kuu kokkuvõttes siiski napilt plussis.

Euroopa Liidu riikides müüdi märtsis 1,8 miljonit uut sõiduautot ehk umbes saja tuhande võrra vähem kui möödunud aasta märtsis. Esimese kvartali kokkuvõttes on ELi riikides müüdud kokku ligi 4,2 miljonit uut sõiduautot ehk 0,7 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Suurematest turgudest tõusis märtsikuu müük plusspoolele Prantsusmaal (2,2 protsenti) ja Hispaanias (2,1 protsenti), langes aga Saksamaal (3,4 protsenti), Itaalias (5,8 protsenti) ja eriti tempokas oli see viimastel kuudel pidevalt taolist langustrendi näidanud Suurbritannias (15,7 protsenti). Kolme kuu kokkuvõttes püsib müük siiski neis riikides, välja arvatud Suurbritannias plusspoolel.

Balti riikidest jäi märtsis miinuspoolele uute sõiduautode müük Lätis (2,8 protsenti). Aga kui Eestis tõusis müük 4 protsenti, siis Leedus müüdi märtsis koguni 34,5 protsenti enam kui mullu. Kerges plussis püsib uute sõiduautoturg ka Soomes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles