Fotod: Ansip kohtus Facebooki ja Google’i juhtidega (7)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sheryl Sandberg, Andrus Ansip ja Mark Zuckerberg
Sheryl Sandberg, Andrus Ansip ja Mark Zuckerberg Foto: Erakogu

Euroopa Liidu ühtse digituru volinikul Andrus Ansipil oli Eesti aja järgi täna öösel USAs tihe kohtumiste graafik, mille alusel sai ta mõne tunni vältel kokku mitme maailma mõjukaima tehnoloogiagigandi juhiga.

Kõige päevakajalisem oli kindlasti Ansipi kohtumine Facebooki ühe omaniku Mark Zuckerbergi ja tegevjuhi Sheryl Sandbergiga, kellega oli peamisteks aruteluteemadeks muidugi platvormi sammud ja plaanid kasutajate andmete privaatsuse tagamine ja libauudiste leviku tõkestamine.

«Tekkinud on laialdasem vajadus usalduse taastamise järele,» kirjutas Ansip pärast Facebooki peakontori külastamist.

Zuckerberg ja Sandberg olevat talle selgitanud, millised samme kavatseb Facebook ette võtta kasutajate privaatsuse kaitsmiseks ja kuidas ennetada tulevikus valeinformatsiooni kampaaniaid, nagu seda on korraldanud Venemaa.

Mark Zuckerbergil on seoses Facebooki kasutajate andmete lekkimisega tulnud aru anda juba USA kongressis ning ülekutse Brüsselisse usaldust taastama tulla on avalikult üles näinud ka Euroopa Komisjoni liikmed.

Vahetult enne Facebooki külastamist oli Andrus Ansipil kohtumine Google’i juhi Sundar Pichaiga, kellega kujunes peamiseks aruteluteemaks tehisintelligentsete ahenduste arendamine.

«Peame saavutama kokkuleppe eetilistes põhimõtetes, et säilitada ja suurendada kogu maailmas usaldust tehisintelligentsil põhinevate lahenduste vastu,» ütles Ansip selle kohtumise järel.

Ansip kohtus USAs ka Twitteri ja Netflixi esindajatega. Viimasega oli kõne all üleeuroopalise sisu loomine ja pakkumine. Twitteriga kui sotsiaalmeediaplatvormiga arutati aga valimiskampaaniaid ja võltsinfo levitamise tõkestamist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles