IMF jättis maailma kasvuprognoosi muutmata ja hoiatas riskide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Leo Lintang/PantherMedia / Leo Lintang

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) prognoosib käesoleva ja tuleva aasta maailma majanduskasvuks endiselt 3,9 protsenti, samas hoiatades, et tulenevalt kaubanduspingetest ei ole kasvutempo garanteeritud ning riskid on selgelt negatiivsed.

«Hoolimata headest uudistest lühemas perspektiivis on pikem perspektiiv kainestav,» ütles IMF-i peaökonomist Maurice Obstfeld.

USA majanduse kasvuprognoosi tõsteti mõlemaks aastaks 0,2 protsendipunkti võrra vastavalt 2,9- ja 2,7 protsendini. Euroala käesoleva aasta prognoosi tõsteti samuti 0,2 protsendipunkti 2,4 protsendini, ent tuleva aasta prognoos jäeti 2 protsendile.

Maailmamajanduse ülevaates hoiatati, et pärast mõnda tulevat kvartalit on väljavaate riskid selgelt negatiivsed. Sarnaselt teistele arenenud majandustele peaks Ühendriikide kasvutempo saavutama oma maksimumi ning jätkama edaspidi aeglasemalt. Seejuures hoiavad kasvu tagasi «vananev elanikkond ning kesine produktiivsus».

Obstfeld märkis, et kasv on seni tugevalt sõltunud kaubandusest ja investeeringutest, ning et «piirangud ja vastupiirangud ähvardavad vähendada usaldust ning peatada globaalse kasvu enneaegselt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles