Ülemaailmne alumiiniumi hind on tõusnud lakke (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alumiinium.
Alumiinium. Foto: Sille Annuk

USA sanktsioonid Vene alumiiniumihiiglasele Rusal on viinud ülemaailmse alumiiniumi hinna viimase seitsme aasta kõige kõrgemale tasemele.

Natukene üle nädala tagasi kuulutas Trumpi administratsioon majandussanktsioonid enam kui 12 Vene ettevõttele, millest üks oli maailma teisena suurim alumiiniumitootja Rusal. Viimase aktsiad hakkasid kiiresti kukkuma ja tarbijad hakkasid alumiiniumi üle kogu maailma kokku ostma. Alumiiniumi hind on olnud sellest ajast saadik tõusuteel.

Rusali aktsia kukkus möödunud nädalal Hong Kongi börsil enam kui poole võrra.

Teisipäeval tõusis alumiiniumi hind taaskord viis protsendi ja selle väärtuseks on hetkel 2400 dollarit tonni kohta. Prognooside järgi võib alumiiniumi hind ületada aga peatselt 3000 dollari piiri.

Venemaa alumiiniumi tootmise langusest lõikab iroonilisel kombel kõige rohkem kasu USA teine majandusrivaal Hiina, kelle alumiiniumi toodang on kasvanud märtsi kuuga neli protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles