Korralik allkiri aitab varguse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Päästekomitee liikme Konstantin Koniku allkiri.
Eestimaa Päästekomitee liikme Konstantin Koniku allkiri. Foto: Margus Ansu

Eesti kohtuekspertiisi instituudi dokumendiosakonna juhataja Kaja Rodi sõnul tuleks allkirja kirjutamisse suhtuda tõsiselt, sest väga lihtsakoelist allkirja on kerge järele teha ning hiljem on eksperdil keeruline võltsingut tuvastada.

«Viimasel ajal on levinud autode ost-müük ilma omanikku nägemata, paberite alusel. Müüja allkiri on sinna kirjutatud kellegi asjast huvitatu poolt,» ütles Rodi. Tema sõnul on allkirja õigsust aga keeruline tuvastada, kui see on väga lihtsakoeline.

Siin lasub Rodi sõnul vastutus ka ametnikel, kes dokumente vastu võtab. «Kui ta on väga hoolimatu ja talle võidakse kirjutata üks kõik milline konks, ilma eriliste elementideta, siis see läheb läbi ja seda ei tee ekspert ka kindlaks. Kui tehakse korralik allkiri, on seda võimalik võrrelda ja uurida.»

Selleks, et allkirja oleks keerulisem võltsida, tuleks sellesse Rodi sõnul hoolikamalt suhtuda ning hea oleks välja kirjutada nii ees- kui perekonnanimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles