Venemaa vastus sanktsioonidele – parandada ärikeskkonda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12lk1
Liinitööline valmistab Wolf Grupi tehases Moskva oblastis Žukovskis ette aerosoolballoone ehitusvahuga täitmiseks.
12lk1 Liinitööline valmistab Wolf Grupi tehases Moskva oblastis Žukovskis ette aerosoolballoone ehitusvahuga täitmiseks. Foto: Jaanus Piirsalu

Majandusraskustes ja lääne sanktsioonide alla jäänud Venemaa on Maailmapanga andmetel viimase viie aasta jooksul formaalsete näitajate poolest kõige kiiremini ärikeskkonda parandanud riik maailmas.

«Tunda on, et keskkond liigub ausama ja seaduslikuma äriajamise poole,» ütleb Jaan Puusaag Wolf Grupist, millel on ühe vähese Eesti ettevõttena oma tehas Venemaal. «Ma ei mäleta enam tükk aega selliseid asju, mille peale hoiaks peast kinni, et see jama ka veel!»

Venemaa juht Vladimir Putin seadis 2011. aastal eesmärgiks, et riik peab tegema hüppe Maailmapanga äritegemise indeksis Doing Business. Venemaa oli tollal 183 riigi hulgas 123. kohal, teisisõnu viimase kolmandiku hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles