Missugusel OÜtajal on põhjust karta?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidamine. Pilt on illustratiivne
Raamatupidamine. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Kui sa tahad, et sind peetakse ettevõtjaks, siis pead ka ettevõtja moodi välja nägema, kirjutab TGS Balticu maksuvaldkonna juht Helmut Pikmets.

Viimastel päevadel on löönud laineid OÜtamise teema – maksuamet on andnud nimelt teada, et lähikuud muutuvad põnevaks nende töötegijate jaoks, kes on saanud oma ühingu kaudu tööandjalt raha ja võtnud selle dividendidena välja, seejuures palka ja tööjõumakse tasumata, kirjutab Pikmets Äripäevas.

Maksueksperdi sõnul ei tasuks aga puudutatud isikutel tegeleda mitte niivõrd sellega, et otsida, kas õiguslik alus on olemas (see tuleks enda huve kaitsel mõneks ajaks unustada), vaid pühenduda sisulisele poolele, see tähendab elulistele asjaoludele.

«Kui tahad, et sind käsitataks ettevõtjana, mitte töötajana, pead välja nägema nagu ettevõtja. Vaata näiteks üle, kes tagab su haigekassakaardi kehtivuse, kelle kaardiga sa bensiini ostad ja kelle telefoniga räägid ning kes su muid kulusid kannab,» soovitas Pikmets.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles