Eesti väikepruulijad murdsid Rootsi suurima kaubandusketi riiulitele

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjala juht Enn Parel vanas pruulikojas, mis jääb ettevõttele selgelt liiga kitsaks.
Põhjala juht Enn Parel vanas pruulikojas, mis jääb ettevõttele selgelt liiga kitsaks. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti väikepruulikojad Tanker ja Põhjala ekspordivad alates aprillist Eesti käsitööõlut Rootsi suurima kaubandusketi ICA tellimusel kõikidesse kauplustesse üle riigi.

Esmatellimus kahelt Eesti pruulikojalt kokku oli 24 000 pudelit. Edasised  tellimused sõltuvad käsitööõllede müügiedust Rootsi kauplustes. Eesti tootjate õlled valiti Rootsi kaubandusketti iga poole aasta järel toimuval tiheda konkurentsiga konkursil.

«Kuigi Rootsi on ülemere naaber ja võiks eeldada, et Eesti kaubad seal on tuntud, eelnes ekspordi alustamisele ikkagi pikk ja sihikindel töö,» selgitas Tankeri pruulikoja juht ja Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige Jaanis Tammela. «Esimene tagasiside on olnud positiivne ja annab julgust loota, et pälvime Rootsi õllesõprade tunnustuse ja meie käsitööõlledel õnnestub ülemere naabrite juures tugevalt kanda kinnitada.»

Toidupoed tohivad Rootsis müüa vaid kuni 3,5-protsendilise alkoholisisaldusega õlut, mistõttu  on mõlemad valituks osutunud Eesti õlled tavapärasest lahjemad pale ale-stiilis Craft FM ja hapu nisuõlu Kreuzberg. Tankeri Craft FM on kerge, tsitruselise maitsega ja vähese alkoholisisaldusega pale ale-stiilis õlu. Põhjala Kreuzberg on värskendav hapu nisuõlu, mille valmistamisel on kasutatud piimhappebakterit.

Lisaks Eesti käsitööõllede tootjatele jõudsid ICA kaubandusketti Rootsis tegutsevad All In mustlaspruulikoda ja Brewski pruulikoda.

ICA on Rootsi suurim toidupoodide kaubanduskett, kuhu kuulub ligi 1300 kauplust ning mille turuosa on umbes 36 protsenti. Samasse kontserni kuuluvad ka ligi 300 Eestis, Lätis ja Leedus asuvat Rimi kauplust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles