Lutsenko: Ukraina ei lahku SRÜ transiidi- ja tööjõulepingust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: GENYA SAVILOV/AFP

Ukraina president Petro Porošenko pooldab kõigist Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) raames sõlmitud lepingutest lahkumist peale nende, mis puudutavad transiiti, diplomite tunnustamist ja töötamist, ütles presidendi esindaja ülemraadas Irõna Lutsenko esmaspäeval.

«Ülemjuhataja kutsub valitsust üles tegema kõikide SRÜ raames sõlmitud lepingute inventuuri, et denonsseerida üksikud lepingud, jättes alles vaid need, mis on Ukrainale pragmaatiliselt vajalikud, nt mis puudutavad transiiti, diplomite tunnustamist ja töötamist ning muid, mis on vajalikud Ukraina majanduse käigushoidmiseks,» ütles Petro Porošenko Bloki raadasaadik Lutsenko raada komisjoni- ja fraktsioonijuhtide kooskõlastusnõupidamisel.

Ta meenutas, et riigipea teatas kavatsusest lõpetada Ukraina tegevus SRÜ põhikirjalistes organites.

Lisaks teatas Lutsenko, et Porošenko teatas üksikute Vene-Ukraina sõprus-, koostöö- ja partnerluslepingu artiklite ühepoolse tühistamise eelnõu raadasse saatmisest. Need artiklid on vastuolus Ukraina riiklike huvide ja enesekaitseõiguse kasutamisega.

«Õiguse selliseks sammuks annab 1969. aasta rahvusvaheliste lepingute konventsiooni 75. artikkel,» selgitas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles