Galerii: Volvo hakkab järgmisest aastast tootma elektrilist veokit (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volvo kuulutas välja elektrilise veoki FL Electric, mida hakatakse Euroopas valmistama ja müüma millalgi järgmisel aastal.

Peamiselt linnades tegutsemiseks mõeldud 16-tonnine elektriauto tuleb kahe kuni kuue liitiumioonakuga, võimsuses 100 - 300 kWh. Kuue akuga suudab veok läbida ligemale 300 km. Kiirlaadijaga on võimalik akud täis laadida ühe kuni kahe tunniga. Tavalise laadimise puhul (ja kuue akuga) kestab see umbes 10 tundi.

Kuna veok on väga vaikne, siis sobib ta Volvo sõnul öösiti ja varajastel hommikutundidel prügi kogumiseks ning erinevate saadetiste laiali vedamiseks. Kuna nad ei erita heitgaase, siis saab veokit mugavalt kasutada ka näiteks hoonetes sees kaupade maha ja peale laadimiseks.

Esimesed kaks FL Electric veokit alustavat oma teenistust Rootsis, Göteborgis, kus neid hakkab kasutama kohalik prügi kogumise firma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles