Tööandjate Keskliit valis võimekaimaks tööandjaks Rimi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi kliendikaart
Rimi kliendikaart Foto: PM Tarbija

Eesti Tööandjate Keskliit kuulutas 13. aprillil välja võimekaima tööandja  – auhinna pälvis Rimi Eesti. Konkursi eesmärk oli tunnustada tööandjat, kes on võtnud südameasjaks toetada vähenenud töövõimega töötajaid kui väärtuslikku personali.

«Oleme näiteks kohandanud töökohti liikumispuudega inimestele, hankinud abivahendeid suhtlemiseks kuulmispuudega töötajatele ning aidanud erivajadusega töötajaid teiste abivahenditega,» lausus Rimi töökeskkonna juht Egne Kurvits.

«Paigaldasime tänavu esimese jaeketina Eestis kassasse invatõstuki, et ratastooliga inimesel oleks ergonoomilisem ja mugavam oma tööd teha. Ratastoolis olevatel kassapidajatel on kõige mugavam töötada oma toolis, mis on kohandatud tema järgi ja millega ta on harjunud liikuma. Inimene saab sõita oma tooliga kassasse ning reguleerida tõstuki just talle sobivale kõrgusele.  Esimene tõstuk asub Ülemiste Rimi kassas ning ratastoolis kassateenindaja on uue lahendusega väga rahul. Järgmiseks on meil plaanis paigaldada invatõstuk Pirita Rimi kassasse,» rääkis Egne Kurvits.

«Rimi on juba üle 10 aasta värvanud erivajadusega inimesi – hetkel on meie kauplustes ligi 200 vähenenud töövõimega töötajat,» sõnas Rimi personalijuht Kaire Tero. «10 aastat tagasi ei olnud vähenenud töövõimega inimeste värbamine lihte. Puudega inimesed pelgasid töökohta nii avalikus sektoris nagu seda on kaubandus: kardeti, kas saadakse tööga hakkama ning samuti kolleegide ja poekülastajate suhtumist. Tänaseks teame, et puudega inimesed oskavad oma tööd suurepäraselt, on head kolleegid ning kauplusekülastajad suhtuvad neisse positiivselt. Oluliseks peame ka aastatepikkust selgitustööd ning sõnumi viimist avalikkuseni selle kohta, et vähenenud töövõimega inimeste värbamine on tunnustust väärt ning ei too kaasa raskusi,» lausus Tero. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles