Fausto Capital ostis Postimehe vana maja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn
Tallinn Foto: Sander Ilvest / Postimees

Fausto Capital OÜ ostis Tallinna südalinnas, Maakri 23a asuva kõrghoone, kus praegu tegutseb viimast aastat Eesti Meedia kontsern. Samast majast kolib Eesti Meedia 2019. aasta suvel Fausto poolt arendatavasse Fahle Parki endise tselluloositehase alal.

«Maakri 23a on väga suure potentsiaaliga ärihoone, mis asub Tallinna linnasüdames otse CBD (central business district) keskmes. Alustame juba sel aastal projekteerimistöödega ning hoone täielikku ümberehitust A+klassi ärihooneks planeerime järgmise aasta sügis-talvel, kui Eesti Meedia on kolinud. Esimese kontseptsiooni kohaselt võiks hoones koha leida Tallinna prestiižsemad advokaadibürood ning teised juriidiliste teenuste pakkumisega seotud üürnikud, näiteks notarid, täiturid. Maakri Ärihoonest võiks saada pealinna juriidiliste asutuste keskus,» ütles Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov.

«Samuti on hoone vastu huvi tundnud mitu hotelliketti ning suurettevõtet. Mis sinna tuleb, selgub juba lähikuudel,» lisas Mihailov.

Maakri 23a on 14-korruseline kõrghoone pindalaga üle 8600 ruutmeetri. Maja on ehitatud 2000. aastal ning selle on projekteerinud arhitektuuribüroo Urbel ja Peil.

Eesti Meedia kontsern kolib Fahle Parki 8000 ruutmeetrile kõigi oma Tallinnas tegutsevate üksuste ning umbes 550 töötajaga. Meediakontsern saab endale Eestis ainulaadse moodsaimate võimalustega meediamaja, kus on koos nii raadio-, televisiooni- kui ka ajalehetoimetused. Fahle Pargi ärikvartalisse kuuluvaid hooneid hakkavad ühendama aastaringselt soojad klaaskatusega galeriid, kus asuvad kohvikud, restoranide terrassid ning puhkealad. Lisaks büroodele leiavad kvartalis oma koha kultuuriasutused, spordiklubi, erinevad esitluspinnad ning kvartali töötajatele ja elanikele suunatud mitmed ettevõtted (ilu- ja tervisekeskus, lastehoid ja muu). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles