Eesti ärimeeste eralennufirma alustas liinilende Tallinnast Rootsi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk.
Lennufirma Avies lennuk. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti ärimeestele Allan Soll, Priit Piilmann ja Oliver Kruuda kuuluv äri- ja tellimuslendude operaator Avies avas lennuliinid Tallinna ja Jönköpingi ning Jönköpingi ja Stockholmi vahel.

Rootsi lende opereerib Avies lennuettevõtte Flyglinjen egiidi all, kes korraldab ka piletimüüki antud liinidele, teatas Avies AS.

«Rootsi liinilendude avamine sel kevadel on Aviesi esimene samm tegevuse laiendamiseks Skandinaavia turul,» lausus Aviesi tegevjuht Allan Soll. «Järgmistest Skandinaavia liinilendudest plaanime teatada juba lähinädalate jooksul.»

Lennud Tallinnast Jönköpingisse toimuvad pühapäeviti, Jönköpingist Tallinnasse reedeti. Lennud Stockholmi ja Jönköpingi vahel väljuvad argipäeviti kaks korda päevas mõlemas suunas. Rootsis baseerub Aviesi lennuk Jönköpingis, Stockholmi lende sooritatakse Bromma lennujaamast. Rootsi liini teenindab Aviesi lennuk Jetstream 32, mis läbis enne liini avamist põhjaliku hoolduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles