IBM möödus 15 aasta järel Microsoftist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBMi stend CeBIT IT messil.
IBMi stend CeBIT IT messil. Foto: SCANPIX

IBMi turuväärtus kerkis eile pärast 15 aastast vaheaega Microsofti omast suuremaks.

Sündmus on Microsofti jaoks taas üks tõrvatilk meepotis, sest tehnoloogiafirma ei ole suutnud investoreid veenda, et just tema suudab tehnoloogiasektori tulevikku dikteerida, kirjutab Reuters.

Kümme aastat tagasi mõlema firma aktsiatesse paigutatud 100 000 dollarist on IBMis tänaseks saanud 143 000 ja Microsoftis 69 000.

Microsoft on nüüd turuväärtuselt USA kolmas tehnoloogiafirma. Apple tõusis esimeseks umbes aasta tagasi.

Eilse seisuga on Apple’i turuväärtus 309,2 miljardit dollarit, IBMil 203,8 miljardit ja Microsoftil 203,7 miljardit dollarit.

IBM valitses arvutitööstust aastakümneid, kuni ajani mil palkas 1980-ndate alguses väikse ning tundmatu Microsofti oma uue põlvkonna personaalarvutitele uut operatsioonisüsteemi looma. Bill Gatesil õnnestus tõestada, et tarkvara on riistvarast väärtuslikum ning 1999. aasta lõpuks ületas Microsofti turuväärtus IBMi oma juba kolmekordselt ning firma oli tõusnud USA suurimaks ettevõtteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles