Vene mineraalväetiste tootja rajab Sillamäele 65 miljoni euroga ammoniaagiterminali (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EuroChemi mahutid Sillamäe sadamas.
EuroChemi mahutid Sillamäe sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vene mineraalväetiste tootja EuroChem Group AG plaanib aasta lõpuks rajada Sillamäele 65 miljoni euro eest ammoniaagiterminali.

Detsembriks ehitame Sillamäele ammoniaagiterminali, mis võimaldab aastas käidelda 1 miljon tonni ammoniaaki, ehitusmaksumus on 65 miljonit eurot, ütles EuroChem Groupi tegevjuht Dmitri Strežnev ajakirjanikele.

Terminaliga plaanitakse varustada Kingiseppa ehitatavat ammoniaagivabrikut, mis peaks Strežnevi sõnul valmiva neljandas kvartalis.

Sillamäe linnavalitsus andis EuroChemile 1. märtsil terminali ehitamiseks ehitusloa, mille VKG Ehitusvõrgud OÜ vaidlustas, kuna nende hinnangul on objekt projekteeritud seadusevastaselt.

Tartu halduskohus jättis 9. aprilli kohtumäärusega esialgse õiguskaitse taotluse rahuldamata.

Eelmise aasta sügisel plaanis EuroChem projekti maksumuseks veel 15 miljonit eurot.

EuroChem Group AG kontserni kuuluv EuroChem Terminal Sillamäe AS teenis 2016. aastal 5,7 miljoni eurose käibe juures 2,5 miljonit eurot kasumit. Ettevõttes töötas keskmiselt 26 inimest, kelle palgakulu oli kokku 466 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles