Volkswagen vahetas ootamatult juhi välja

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo.
Volkswageni logo. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Saksa autotootja Volkswagen vahetas välja oma senise juhi Matthias Mülleri, kelle asemele astub Herbert Diess.

Vähem kui kolm aastat maailma suurima autotootja juhina töötanud Mülleri nime määrib diisliskandaal, sest ta võttis juhtimise üle just sellel hetkel, kui ettevõtte maine oli kõige halvemas seisus. Mülleri väljavahetamine on tõenäoliselt Volkswageni katse matta skandaal lõplikult maha, kirjutab CNN.

Diess, kes on juhtinud seni kontserni Volkswageni divisioni, peab hakkama nüüd juhtima emafirmat, mille alla kuuluvad ka Porsche, Audi, Bentley, Bugatti ja Lamborghini.

Volkswagen viitas juba varem sellel nädalal, et nad kaaluvad juhi vahetust ja see saatis kompanii aktsiad tugevale tõusuteele.

Volkswagen tunnistas 2015. aastal, et on kasutanud miljonite diiselautode peal süsteemi, mis petab heitmeteste. Nii ettevõtte maine kui majanduslik seis said skandaali käigus väga suure hoobi. Ettevõte on nüüdseks küll paljuski taastunud, kuid mitmed kohtuasjad on veel käimas.

Skandaal on maksnud Volkswagenile kokku umbes 30 miljardit dollarit.

640 000 töötajaga Volkswagen on Mülleri juhtimise ajal hakanud väga tugevalt investeerima elektriautode arendamisse. Ettevõte teatas septembris, et kavatseb investeerida ligemale 50 miljardit dollarit aku tehnoloogiatesse, et muuta 2030. aastaks kõik oma mudelid elektriliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles