Saku: soomlased ostavad Eestist drastiliselt vähem kärakat (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoturistide arv Tallinna sadamas väheneb.
Alkoturistide arv Tallinna sadamas väheneb. Foto: Peeter Langovits

Saku Õlletehase ASi teatel on Eesti kaotamas väga suures mahus Soome alkoturiste, kelle ostud Tallinnas langevad tänavu neli korda. 

Saku juhatuse liige Jaan Härms kommenteeris täna avaldatud Toiduliidu statistikat, kust selgus, et 2018. aasta esimese kolme kuuga müüdi Läti piiril ühe kahe korra rohkem alkoholi kui mullu samal ajal.

«Täna aga näeme, kuidas lisaks järjest arenevale kauplemisele Läti piiril oleme kaotamas väga suures mahus Soome ostjaid. Müügilangus põhjapiiril on tänavu tulemas neljakordne,» prognoosis Härms.

Ta kirjeldas seda kui hoopi, millest toibumiseks nad praeguse aktsiisipoliitika juures oma vahenditest kahjuks rohtu ei leia. «Kahju kannatab kindlasti ka turismisektor – hotellindus ja toitlustus,» rääkis ta.  

«Oleme juba teinud oma tootmise nii efektiivseks kui võimalik, järgmine samm võib kahjuks olla juba tootmise langus. Ja see paraku ei tähenda seda, et Eesti inimene joob selle võrra vähem alkoholi. See tähendab hoopis, et ettevõtluse käekäik halveneb nii tootmises kui kaubanduses, vähem inimesi saab tööd, bumerangina vähenevad omakorda riigi maksutulud veelgi,» maalis õlletööstur sünge pildi.

Ta on kindel, et Eesti inimesed ostavad jätkuvalt väga suuri koguseid jooke lõunanaabrite piirikauplustest ning suurte soetatud varude tôttu ilmselt ka tarbivad enam. «Loodame väga riigi sekkumisele ja Eesti aktsiisimäärade taas konkurentsivõimeliseks muutmisele,» lõpetas Härms.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles