Hiiumaa ootab Kadri-päeva (7)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastitootja ASi M ja P Nurst omanik Agur Nursi hoiab kontoris arvuti kaudu merevee tasemel silma peal.
Plastitootja ASi M ja P Nurst omanik Agur Nursi hoiab kontoris arvuti kaudu merevee tasemel silma peal. Foto: Margus Ansu

20. aprillil astub majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson Hiiumaa pinnale.

See ei ole kerge tulek. Hiiumaa ei usalda Simsonit. Simson räägib tasuta ühistranspordist üle Eesti. Samal ajal on hiidlased vihased kui herilased. Lihavõttepühade ajal jätsid parvlaevad Hiiumaale tulijad ja sealt lahkujad kaldale ootama. Seisid inimesed, kaubad, sai läks kõvaks, salat tõmbas kipra.

«Me kaotasime esimeses kvartalis 6000 ostjat ja 60 000 eurot,» loeb Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhataja Kaja Antons kiirelt arve. «Kui selline jama korduks suvel, siis oleks meil suvel ühe päevaga sellised numbrid. Aga ainult suve ja turistide arvelt me siin Hiiumaal talve üle elame.»

Parvalevad sõitsid pooltühjalt, sest meres polnud piisavalt vett. Riigifirma TS Laevad kutsus üles inimesi Hiiumaalt lahkuma ja mitte sinna minema, sest mine tea, millal merevee tase normaalseks muutub. Hoiatus mitte Hiiumaale sõita rippus laevafirma lehel veel selgi nädalal, kuigi vett oli meres taas külluses.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles