Konkurentsiamet pööras elektritarbijatele selja (7)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Veebruari alguses saatis konkurentsiamet välja teate: kui elektritarbija ei viitsi elektrimüüjat vahetada, siis on tema enda süü, et ta maksab Eesti suurimale elektrimüüjale Eesti Energiale teiste teenusepakkujatega võrreldes kõrgemat hinda. Ameti sõnul ei saa nad sekkuda, kuna 2013. aastast on Eestis elektriturg vaba.

Kuigi konkurentsiamet leidis, et Eesti Energia ei riku konkurentsiseadust, on tähelepanuväärne, miks ei pidanud amet vajalikuks Eesti Energia suhtes järelevalvet alustada: tarbija on ise süüdi, kui ta odavamat paketti ei otsi.  

Ühtlasi märgiti teates, et olukorras, kus turul tegutseb elektrimüüjaid, kelle pakkumised on küll soodsad, kuid kelle võimalusi tarbijad aktiivselt ei kasuta, oleks tarbijate kaitsmine põhjendamatu.

Kuigi selline väljaütlemine on mitmes vaidluses suurettevõtetega pigem tarbija poolele asunud konkurentsiameti puhul ennekuulmatu, on niisugune põhjendus juriidiliselt täiesti korrektne.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles