Trumpi raketsisäuts pani nafta hinna hüppama (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapumbad.
Naftapumbad. Foto: Sipa Asia/Sipa Asia/Sipa USA

Nafta hind tõusis  New Yorgis kahe nädala kõrgeimale tasemele, kui president Donald Trump säutsus Twitteris, et Venemaa peab olema Süürias valmis vastu võtma Ameerika Ühendriikide raketilööki, teatas Bloomberg.

New Yorgi tulevikutehingud  tõusid 1,4 protsenti, mis tähendab  suurimat ühepäevast hüpet kaheksa kuu jooksul, näidates geopoliitika mõju maailma olulisimale  kaubale.

President Donald Trump intensiivistas  ettevalmistusi, et reageerida Süürias toimunud keemiarelvade rünnakule, mis võib tuua otsese kokkupõrke  USA ja  Vene vägede vahel.

Kuigi Süüria naftatootmine on konflikti tõttu piiratud, reageerivad turud  igale sõjaohu teatele piirkonnast, kus asub peaaegu pool maailma toornaftast.

Nafta on selle aasta jooksul odavnenud, kuna Ameerika tootjate rekordiline toodang kompenseerib naftat eksportivate riikide organisatsiooni ja selle liitlaste kärpeid ülemaailmse ülepakkumise kõrvaldamiseks. Kuigi turg on keskendunud inventuurile, kuidas mõjuvad hindadele USA toornafta tootmise kasv ja  OPECi kärped, lõikavad naftakauplejad  Lähis-Idas esinevate pingetega ning Ameerika ja Hiina kaubandussõja tõttu taas kopsakat lisatulu.

New Yorgi kaubamärgibörsil oli keskmine mai tarnete hind  oli 65,90 dollarit barreli kohta, kasvades kella kaheks päeval  39 sendi võrra.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles