Eesti elamukinnisvara hinnad on tõusnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti elamuhoonete kinnisvarahindade kasv on Euroopa Liidu (EL) keskmise tasemel, tõustes neljandas kvartalis aastaga 4,9 protsenti.

Euroopa Liidus tõusid elamukinnisvara hinnad neljandas kvartalis aastaga keskmiselt 4,5 protsenti ja euroalal 4,2 protsenti. Eestis oli samal perioodil hinnakasv 4,9 protsenti, selgub Eurostati andmetest.

Kolmanda kvartaliga võrreldes kasvasid elamukinnisvara hinnad EL-is 0,9 protsenti ja euroalal 0,7 protsenti. Eestis oli kvartali hinnaskasv 1,3 protsenti.

Kiireim aastane hinnakasv elamukinnsivara turul oli EL-is Iirimaal, kus hinnakasv oli 11,8 protsenti. Järgnesid Portugal 10,5 protsendiga ja Sloveenia 10 protsendiga.

Võrreldes kolmanda kvartaliga oli kiirem kasv Sloveenias 3,7 protsendiga, Horvaatias 3,2 protsenti ja Küprosel 2,7 protsenti. Võrreldes kolmanda kvartaliga alanesid elamukinnisvara hinnad aga Rootsis 2,8 protsenti, Taanis 1,7 protsenti, Belgias 0,4 protsenti ja Soomes 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles