Eesti Raudtee esimese kvartali veomahud näitavad jätkuvat kasvu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul on 2018. aasta esimese kolme kuuga kasvanud 8,4 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, moodustades kokku 3,75 miljonit tonni. Reisijate arv raudteel näitas samuti jätkuvat kasvutrendi. 

«Meil on äärmiselt hea meel sellise positiivse esimese kvartali üle Eesti Raudtee taristul. Tegeleme koos meie klientide ja koostööpartneritega aktiivselt Eesti kui transiidikanali turundamisega ja uute võimalike kaubavoogude leidmisega ning on heameel tõdeda, et see ühistöö kannab ka vilja,» kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Transiitveod moodustasid Eesti Raudteel liikunud vedudest 2,48 miljonit tonni, mis on pea 18 protsenti kõrgem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil. Endiselt kasvab ka konteinerite veomaht, viimase kolme kuu tulemuse moodustas kokku 11 188 TEU, mis on 27 protsenti kõrgem tulemus kui eelmisel aastal.

Reisijate arv raudteel näitas samuti jätkuvat kasvutrendi. Kohalikus ühenduses sõitis rongidega 1,87 miljonit inimest, mis on 9,1 protsenti rohkem kui eelmise aasta esimese kvartalis ja rahvusvahelist reisirongi kasutas kolme kuu jooksul 26,6 tuhat inimest, mis on samuti tõusnud 13,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles