Ehitushind õgib arendaja kasumit (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus.
Ehitus. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Kinnisvarahinna põhiliseks kasvumootoriks tõusevad ehitushinnad.

«Kui vaadata väljastatud ehituslube, võime ennustada arendustegevuse langevat trendi ning pigem jääb uute korterite pakkumiste arv tulevikus 3000-3500 juurde,» kommenteeris kinnisvaraturu seisu Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus Äripäevale, lisades, et kui mõõdukas majanduskasv püsib, on see igati aktsepteeritav ja asjakohane.

«Muret tekitavad ehitushinnad, mis söövad ära arendajate kasumid ja on põhiliseks kinnisvarahinna kasvumootoriks,» sõnas Laugus, kelle sõnul liiguvad kinnisvaraturul aga suure tõenäosusega asjad samas tempos ja samu mustreid pidi ka järgmise aasta jooksul.

Suurem muutus ootab meid juhatuse esimehe sõnul ees 2020. aastal, mil jõustub kohustus ehitada vaid liginullenergiahooneid. «Saame näha, kuidas turg selle vastu võtab ning kui palju on enne jõutud hakata ehitama vanema standardi järgi rajatavaid eluhooneid, et neid siis ka uue korra ajal pakkuda,» lausus Laugus. 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles