Piimatootjatel oli hea aasta: Epiko käive kasvas pea poole võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad.
Lehmad. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Piimatootjaid ühendava Tulundusühistu Epiko müügitulu kasvas mullu tänu tõusnud piima kokkuostuhindadele 48 protsenti 27,3 miljoni euroni.

«2017. aasta oli piimatootjatele tänu piimaturgude stabiliseerumisele parem, võrreldes 2016. aastaga. Eriti soodsaks kujunes 2017. aasta teine pool, kus piima kokkuostu baashinnad küündisid kuni 350 euroni tonni kohta. Ka Epiko keskmine kokkuostu hind liikmetelt 2017. aastal oli oluliselt parem võrreldes aastataguse hinnaga ning oli kõrgem ka Eesti 2017. aasta statistilisest aastakeskmisest. Tänu heale majandusaastale kasvas aastaga ka TÜ EPIKO liikmete piimalehmade arv 7,4 protsenti,» märkis ühistu juhatuse liige Üllas Hunt tegevusaruandes.

Eelmisel aastal turustas ühistu 83 200 tonni toorpiima, mis suurenes aastaga 2500 tonni võrra. Müügitulu suurenes seejuures 48 protsenti 27,3 miljoni euroni. Ühistu kasum kasvas ligi kolmekordseks 241 300 euroni.

Eesti turule müüdud toodengu käive oli 23,9 miljonit eurot ning ülejäänud 3,4 miljoni eurone käive tuli müügist Läti turule.

Tulundusühistu Epiko on üleriigiline kahetasandiline ühistu, mille juriidilisteks liikmeteks on piirkondlikud ühistud ja äriühingud. Ühistu liikmeteks on piimatootjad-farmerid, talunikud. Ühistu eesmärkideks on piimatootjate majandustegevuse toetamine ühistegevuse ja teenuste osutamise kaudu. Põhiliseks tegevuseks on tootjatelt toorpiima kokkuostu ja edasimüügi vahendamine. Tulundusühistus on viis liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles