Võimas tulemus: legendaarne Eesti mängutootja on taas jalad alla saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Creative Mobile asutaja Vladimir Funtikov.
Creative Mobile asutaja Vladimir Funtikov. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti mobiilimängude tootja Creative Mobile OÜ käive kasvas 2017. aastal 27,2 protsenti 7,3 miljoni euroni ning ettevõtte kasum kasvas aastavõrdluses pea üheksa korda 586 000 euroni.

Ettevõtte müügitulu Euroopa Liidu riikidesse vähenes mullu 5,1 protsenti 2,5 miljonile eurole. Samas kasvas ettevõtte müügitulu väljaspool Euroopa Liidu riike kasvas 54,8 protsenti 4,8 miljoni euroni. Seejuures teenis ettevõte mullu suurimat käivet Ameerika Ühendriikides 4,7 miljoni euroga, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Müügitulust kõige suurema osa ehk ligi 6,7 miljonit eurot moodustas arvutimängude kirjastamine, millele järgnes 534 900 euroga meditsiiniteenuste müük, 95 800 euroga kosmeetiliste teenuste müük, 20 000 euroga kauba müük ja umbkaudu 7000 euroga piletide müük. Kontserni kuuluva tütarettevõtte Medco Partners OÜ põhitegevuseks on tervishoiuteenuste osutamine.

Kui 2016. aastal teenis ettevõte kasumit ligi 64 800 euro väärtuses, siis möödunud aastal kasvas Creative Mobile OÜ kasum 9,1 korda 586 000 euroni.

Möödunud aastal tegeles Creative Mobile OÜ traditsiooniliselt olemasolevate rakenduste arendamise ning uute rakenduste loomisega. Ettevõte võttis osa paljudest üle maailma toimunud konverentsidest ja näitustest, kus tutvustati oma tooteid ja võimalusi olemasolevatele ning potentsiaalsetele partneritele.

Taandatuna täistööajale töötas 2017. aastal ettevõttes 118 inimest, kelle palgakulu oli ligi 2,4 miljonit eurot. Edasise arengu kindlustamiseks otsib ettevõte, võtab tööle või kaasab tegevusse parimaid spetsialiste elektrooniliste mängurakenduste tootmise ja publitseerimise valdkonnas.

2018. aastal plaanib ettevõtte juhtkond jätkata ja laiendada oma majandustegevust ning suurendada turupositsiooni ja müügitulu. Juhtkonna prioriteet on jätkuvalt mängude tootmise ja tervishoiuteenuste efektiivsuse suurendamine läbi tootmis- ja teenindusprotsesside optimiseerimise ja töötajate koolitamise.

Creative Mobile OÜ põhitegevus on programmeerimine ja mobiiltelefonides kasutatavate mängurakenduste tootmine ja publitseerimine. Tütarettevõtte Medco Partners OÜ põhitegevuseks on tervishoiuteenuste osutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles