Läti likvideeritav ABLV pank teenis kvartalis 2,5 miljonit kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABLV peahoone Riias.
ABLV peahoone Riias. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Läti suuruselt kolmas pank ABLV, mis läheb rahapesuskandaali tõttu likvideerimisele, teenis esimeses kvartalis 2,5 miljonit eurot kasumit.

Märtsi lõpu seisuga oli pangal 2,44 miljardi euro väärtuses varasid, mis vähenesid kvartaliga kolmandiku võrra.

ABLV Banki deposiidid vähenesid 39 protsenti 1,63 miljardile eurole ning panga laenuportfell vähenes sama ajaga 9,9 protsenti 897,6 miljonile eurole.

Panga omakapital ja reservid vähenesid kvartaliga 1,4 protsenti 350,4 miljonile eurole ning panga kapitaliadekvaatsuse määr oli 21,33 protsenti, samas kui minimaalne nõutav määr on 11,5 protsenti.

Panga juhatus teatas, et tegeleb ettevõtte struktuuri lihtsustamisega, et tagada võimalikult lihtne ja läbipaistev likvideerimine.

«Aprillis alustasime ka nende töötajate koondamisi, keda meil likvideerimisprotsessis vaja ei ole,» märkis panga juhatus.

ABLV aktsionärid otsustasid veebruari lõpus erakorralisel istungil panga vabatahtlikult likvideerida, et kaitsta klientide ja võlausaldajate huvisid.

USA rahandusministeeriumi finantskuritegude õiguskaitse võrgustik (FinCEN) tegi veebruari keskel ettepaneku kehtestada ABLV Bankile seoses rahapesu, ametnike mõjutamise ja Põhja-Korea tuumaprogrammi rahastamisega sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles