Rahapesuskandaali sattunud Danske Bankist lahkub Tõnu Vanajuur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske pank.
Danske pank. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Danske Banki ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur lahkub pärast 15 aastat Danske ja Sampo pangas. Esmaspäeval oli tema viimane tööpäev.

Viimased kaks aastat on töötatud selleks, et ühtlustada Baltikumis klientidele pakutavad tooted ja teenused ning tehniline platvorm, ütles Vanjuur sotsiaalmeedia vahendusel. Nüüd, kui see on tehtud, on aeg astuda kõrvale ning jätkata – pärast aja maha võtmist – uues rollis väljaspool Dansket, lisas ta.

Vanajuur kinnitas täna Postimehele, et lahkub isiklikel põhjustel.

Vanajuur alustas tollases Sampo pangas tööd 2003. aastal privaatpanganduse juhina. Enne seda oli ta töötanud töötukassas finantsdirektorina ning Ühispanga privaatpanganduse haldurina.

Danske ettevõtete panganduse direktorina töötas Tõnu Vanajuur alates 2012. aastast.

Möödunud neljapäeval teatas Danske Banki juhatuse liige Lars Mørch, kes vastutas alates 2012. aastast panga Baltimaade äride eest, et lahkub Eestiga seotud uurimise tõttu ametist.

2015. aastal lahkus Danske Banki Eesti filiaali eesotsast Aivar Rehe, kes oli juht ajal, kui läbi Danske pesti suur hulk Venemaalt pärit raha. Kokku liikus läbi Eestis asuvate pankade 1,6 miljardit dollarit kriminaalse päritoluga raha, lõviosa sellest läbi Danske panga Eesti filiaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles