Eesti tööjõukulud kasvasid mullu euroala ühe kiiremaina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Eesti ettevõtete tööjõukulud kasvasid eelmisel aastal euroala ühe kiiremaina 7,4 protsenti, Euroopa Liidus (EL) keskmiselt kasvasid tööjõu kulud mullu 2,3 protsenti.

Eesti ettevõtete tööjõukulud kasvasid mullu 7,4 protsenti 11,7 euroni töötatud tunni kohta, selgub Eurostati andmetest. Amet võtab arvutustes arvesse kõikide töötajate kohta tehtud tööjõukulud välja arvatud põllumajanduses ja avalikus sektoris.

Eesti majanduse ärisegmendis oli keskmine tööjõuga seotud kulu töötaja kohta 12,2 eurot, tööstuses 11,6 eurot, ehituses 12,4 eurot, teenussektoris 12,5 eurot ning muus arvestuses 10,5 protsenti.

Euroopa Liidus tervikuna kasvasid tööjõuga seotud kulud mullu 2,3 protsenti 26,8 euroni ning euroalal 1,9 protsenti 30,3 euroni tunnis.

Euroala riikidest oli kiireim tööjõukulude kasv Leedus, kus kulud kasvasid 9 protsenti 8 euroni tunnis, Eestis kus kasv oli 7,4 protsenti 11,7 euroni ja Lätis oli kasv 7 protsenti 8,1 euroni tunnis.

Euroopa Liidu riikidest kasvasid kulud enim Rumeenias 17,1 protsenti ja Bulgaarias 12 protsenti, eurodesse arvestatuna vastavalt 6,3 euroni ja 4,9 euroni tunnis.

Soome oli ainus euroala riik, kus tööjõukulu töötaja kohta vähenes 1,5 protsenti 32,7 eurole tunnis ning Euroopa Liidus langesid tööjõukulud veel ka Ühendkuningriigis 4,1 protsenti eurodesse arvestatuna 25,7 eurole tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles