Moskva asub toetama USA sanktsioonide alla sattunud Vene firmasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise maleliidu president on venelane Arkadi Dvorkovitš.
Rahvusvahelise maleliidu president on venelane Arkadi Dvorkovitš. Foto: Vladimir Trefilov/Sputnik

Vene valitsus annab toetust ettevõtetele, mis sattusid USA uute sanktsioonide alla, ütles asepeaminister Arkadi Dvorkovitš esmaspäeval.

«Esiteks, need ettevõtted saavad alalist toetust. Suhtume oma juhtivatesse ettevõtetesse väga tähelepanelikult - need on nii mitmetuhandelised töökollektiivid ja kui ka meie riigi jaoks väga tähtsad töökohad. Kuid praeguses olukorras, olude halvenemisel hakkame neid toetama,» ütles Dvorkovitš.

Ta märkis, et ettevõtetega arutati mõningaid toetusmeetmeid juba varem, enne sanktsioonide kehtestamist.

Seejuures ei teadnud asepeaminister enda sõnutsi midagi sanktsioonide alla sattunud ärimeeste võimalikust kohtumisest valitsuse liikmetega midagi.

«Ma ei tea mingi ühise kohtumise korraldamisest, ma kohtun igaühega neist peaaegu iga nädal. Arutame neid küsimusi pidevalt, toetus tuleb igal juhul,» lisas Dvorkovitš.

USA valitsus kehtestas reedel sanktsioonid seitsmele Vene oligarhile, kelle seas on ka alumiiniumimagnaat Oleg Deripaska ja riikliku gaasikontserni Gazprom direktor Aleksei Miller, 12 firmale, 17 kõrgele ametnikule, teiste seas julgeolekunõukogu sekretärile Nikolai Patruševile, ning riiklikule relvaekspordifirmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles