Trump loodab, et Hiina annab kaubandussõjas järgi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

USA president Donald Trump avaldas pühapäeval lootust, et Hiina lõpetab kahe riigi vahelise majanduskonflikti edasise pingestamise. Hiinlased ei kavatse aga järgi anda.

Kaks riiki ähvardasid möödunud nädala jooksul üksteist miljarditesse dollaritesse ulatuvate tariifidega. Trumpi administratsiooni ametnike sõnul pole veel piiranguid aga sisse seatud ning praegu võib ähvardatud meetmed läbirääkimistega ära hoida.

Trump säutsus pühapäeval Twitteris, et «Hiina võtab oma kaubandusbarjäärid maha, sest see on õige asi, mida teha. Me teeme õiglase tehingu ja räägime asjad selgeks ka intellektuaalse vara suhtes.» Trump rõhus oma väidetavale sõprusele Hiina presidendi Xi Jinpingiga ja toonitas, et loodetavasti ootab mõlemat riiki ees suur tulevik.

Washingon teatas möödunud teisipäeval, et kehtestab Hiinale imporditariifid väärtuses 50 miljardit dollarit. Selline summa ei rahuldanud aga Trumpi, kes nõudis, et tariifide väärtuseks seataks 100 miljardit dollarit, saates nii enamus maailma aktsiaturge langusesse.

USA tariifid puudutavad enam kui 1300 erinevat Hiina toodet, millest enamus on elektroonika. Hiina vastas enda poolsete tariifidega, samuti väärtuses 50 miljardit dollarit. Hiina ähvarduste järgi lähevad tariifide alla mitmesugused USA põllusaadused, veiseliha ja erinevad kemikaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles